Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@04:34:43 GMT

یادنامه‌ای برای استاد اصغر کاشی‌تراش اصفهانی

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۷۴۹۹۳

یادنامه‌ای برای استاد اصغر کاشی‌تراش اصفهانی

استاد اصغر کاشی تراش اصفهانی، هنرمند برجستۀ کاشی‌کاری و معماری سنتی در روز ۲۵ آبان ماه در سن ۸۸ سالگی درگذشت.

به گزارش ایمنا، اصغر کاشی تراش اصفهانی، هنرمند فقیدی بود که در رشته‌های کاشی معرق، معقلی و کاشی هفت رنگ، آجر و کاشی و بازسازی و مرمت ابنیه تاریخی و معرق چوب در بالاترین سطح فعالیت داشت.

کاشی‌کاری معرق مسجد امام، سر درب بانک ملی شهر ری، مسجد بزازها تهران و مسجد جامع بزرگ قزوین، بازسازی و مرمت بقعه شیخ صفی در اردبیل و کاشی‌کاری معرق و معقلی مساجد متعددی در تهران همچون مسجد سجاد، مسجد آیت الله کاشانی، مسجد انصار، مسجد هاشمی تهران، کاشی‌کاری گره چینی دانشسرای عالی و سر درب وزارت امور خارجه، کاشی‌کاری مساجدی چون مسجد ولیعصر(عج) و مسجد حضرت رسول اکرم(ص) کرج، مسجد فخرالدوله تهران، نوسازی‌ و مرمت و بازسازی کاشی‌کاری هفت رنگ با کیفیت طراحی اصلی و قدیمی در کاخ گلستان، کاشی‌کاری سفارت ایران در واشنگتن، مرمت درب امامزاده زید تهران، صحن حضرت سیدالکریم، کاشی‌کاری معرق سر درب بانک ملی سبزه میدان تهران، امامزاده حسین کاشان، مسجد جامع کیش و کاشی‌کاری مسجد حضرت امام حسن(ع) در جزیره کیش، کلیه امور کاشی‌کاری و آجرنمای بیرونی و داخلی تئاتر شهر تهران، مسجد سراج تهران، امامزاده محمد قزوین و مسجد جامع رجایی‌شهر کرج، ساخت کاشی‌کاری معرق حسینیه آقا در یزد، ازجمله آثار این هنرمند برجستۀ اصفهان و ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصغر کاشی تراش اصفهانی، فرزند محمدعلی کاشی تراش اصفهانی از هنرمندان به نام ایرانی است. وی سال ۱۳۰۸ در اصفهان متولد شد و از سال ۱۳۴۶ در کرج زندگی می کرد. استاد اصغر کاشی‌تراش اصفهانی دارای لوح درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه کاشی‌کاری و معماری سنتی در شاخه‌های کاشی معرق، معقلی و کاشی هفت رنگ، آجر و کاشی و بازسازی و مرمت ابنیه تاریخی و معرق چوب است.

او از ۵ سالگی در کنار پدر و برادرانش به شغل اجدادش مشغول بود. این هنرمند دربارۀ ورودش به دنیای کاشی تراشی گفته است: «۸ سال بیشتر نداشتم که روزی در خانه نشسته بودم که صدای زنگ در مرا از جای بلند کرد. یکی از دوستان پدرم بود آمده بود، به من گفت پدرت را صدا کن، گفتم که منزل نیست، گفت تیشه را بردار و به دنبال من بیا، تیشه را برداشته و به دنبال او راه افتادم، اولین بار تیشه به دست گرفتم و کاشی‌ها را برش دادم اما می‌ترسیدم مورد سرزنش پدرم قرار بگیرم ولی وقتی پدر متوجه شد که من تیشه به دست گرفته و کاشی تراشیده ام با لبخندی بر لب به من گفت که تو می‌توانی، شک ندارم.»

اصغر کاشی تراش اصفهانی اعتقاد داشت: «تکنولوژی خوب است ولی نباید در سایه تکنولوژی، هنرهایی که ریشه در تاریخ این سرزمین دارند به دست فراموشی سپرده شوند. متأسفانه با ورود روش‌های متفاوتی در صنعت ساختمان دیگر مردم رغبتی به استفاده از کاشی‌کاری به شیوه سنتی و اصیل ندارند و این هنر درحالی‌که قدمتی هزار ساله دارد به دست فراموشی سپرده‌ شده به‌طوری‌که کمتر کسی حتی سراغی از هنرمندان کاشی‌کار می‌گیرد».

وی از بی مهری ها به هنر کاشی تراشی گله ها داشت. او در اینباره گفته است: «متأسفانه در جامعه برخی از هنرها مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند، در این میان تجاری‌سازی صنعت ساختمان باعث شده که هنر کاشی تراشی به‌صورت اصیل و دستی کم‌کم به دست فراموشی سپرده شود».

او به هنر اصیل باور داشت و معتقد بود: «هنر به هر شکل که ارائه شود خوب است چون هنر همیشه حرف اول را می‌زند به همین دلیل نباید اجازه دهیم چراغ هنرهای اصیل ایرانی که ریشه در باورهای ما دارند خاموش شوند».

اصغر کاشی تراش اصفهانی که با جدیت و دلسوزی تلاش می کرد تا هنرش را به نسل آینده منتقل کند معتقد بود: «تمام تلاش خود را می‌کنم تا این چراغ روشن بماند و چراغ را روشن به دست جوانان هنردوست ایران خواهم سپرد. همه دغدغه فکری‌ام این است که چند صباحی را که در این دنیا مهمان هستم بتوانم فنون این هنر را به اهلش به‌طور تمام و کمال تحویل دهم».

یاد و نام این هنرمند بزرگ گرامی باد...

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۴۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال مهارت با ۳۰۰ دانشجوی بورسیه صنعت کاشی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا دهقانی اشکذری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در جلسه ستاد شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی یزد که با حضور مسئولان دانشگاه و مدیرکل و کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران یزد برگزار شد، اظهار کرد: تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد در سال ۱۳۶۱ و سال‌های ابتدایی جنگ بوده و در حال حاضر تمام توفیقات مجموعه از برکت شهدای خوشنامی است که در حسینیه دانشگاه آرمیده‌اند و برای نگهداری و صیانت از کشور، جان خود را فدا کردند و از خود نام و نشانی به جا نگذاشته‌اند.

وی، دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد را از دانشگاه‌هایی دانست که مدارس دانش‌آموزی، دانشجویان پرستاری، پیراپزشکی و پزشکی و رشته‌های فنی مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی دارد و با سه وزارتخانه آموزش و پرورش، درمان، بهداشت و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری در ارتباط است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد، تعداد دانش‌آموزان در مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی را ۱۵۰ هزار نفر دانست و ادامه داد: ۴ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز در مدارس سما و سعادت استان یزد مشغول به تحصیل هستند.

دهقانی اشکذری، مدارس سعادت دانشگاه آزاد اسلامی یزد را در مقطع نخست متوسطه در دو مدرسه پسرانه و دخترانه عنوان کرد و افزود: سال ۱۴۰۲ با حضور معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی مدارس سعادت استان یزد افتتاح شد و ۸۰ دانش‌آموزان در حال حاضر در این مدارس هستند.

رئیس بسیج اساتید استان یزد یادآور شد: مدارس معارف به توانمندی‌های فردی دانش‌آموزان پرداخته و مهارت‌های زندگی، مبتنی بر حیات طیبه را به آن‌ها آموزش می‌دهد، توجه کیفی به درس و تحصیل توأم با ارتقای شاخص‌های معنوی و فعال‌سازی فطرت پاک انسانی در این مدارس دنبال می‌شود.

دهقانی اشکذری، دانشکده تعلیم و تربیت دانشگاه آزاد اسلامی یزد را یکی از هفت دانشکده در کشور با محیط آموزشی و پژوهشی دانست و تأکید کرد: دانشجویان تجارب عملی و مهارت‌های لازم برای تعلیم و تربیت دانش‌آموزان را در مدارس کنار معلمان فرامی‌گیرند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد افزود: عرصه و میدان شامل کلاس‌های تدریس، آزمایشگاه‌ها و مکان‌های مناسب برای تجربه عملی تعلیم و تربیت است. دانشجویان می‌توانند با اصول و مبانی علم تعلیم و تربیت آشنا شده روش‌های آموزشی را بررسی کرده و مهارت‌های تدریس را تمرینو در سطوح مختلف از محیط‌های آموزشی و پرورشی بهره گیرند.

وی، کارآموزی، کارورزی و ارائه خدمت در این حوزه را از طریق عرصه مدرسه برشمرد و گفت: عرصه هم در مدارس سما و هم از طریق ارائه مشاوره و الگو‌های آموزشی به دیگر مدارس است و حوزه‌های نوآوری تربیتی در آموزش عمومی و تعالی سرمایه انسانی و دانشگاه مورد تأکید است.

دهقانی اشکذری افزود: در حوزه تربیت نیروی ماهر توانستیم با ۳۰۰ دانشجوی بورسیه صنعت کاشی، در کنار یادگیری دروس تئوری، انتقال مهارت را داشته باشیم و امسال جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویانی که ۷۰ درصد واحد خود را در صنعت گذرانده‌اند خواهیم داشت.

وی، جنس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد را از نوع فناوری دانست و گفت: سال گذشته موفق شدیم با کمترین امکانات ۱۰ رتبه برتر کشوری شامل آزمایشگاه و شرکت برتر، استاد برتر در زمینه پژوهش و ... را کسب کنیم.

حجت‌الاسلام عباس زارع مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد هم ۱۲ اردیبهشت را روزی دانست که باید از معلمان، استادان دانشگاه و حوزه قدردانی کرد و گفت: همه پیامبران به نوعی معلمان انسان‌ها بوده‌اند، چراکه آنان پرورش و رشددهنده بشریت هستند.

به گزارش آنا، در پایان به مناسب روز استاد از دهقانی اشکذری و محمدمهران لسان به‌واسطه همکاری و حمایت‌هایشان از دانشجویان شاهد و ایثارگر در برگزاری استارت‌آپ سرآمداران شاهد و ایثارگر تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتقال مهارت با ۳۰۰ دانشجوی بورسیه صنعت کاشی
  • مجرد: همه تلاشم را کردم اما نشد
  • ماجرای چرایی ساخت مسجد در پارک‌های بزرگ شهر
  • برگزاری اجلاس گروه کاری دریای خزر در تهران
  • تجلیل از چهل سال خدمات علمی و فرهنگی استاد دانشگاه تهران
  • سکه و طلا در بازار تهران ارزان تر شد
  • نزول قیمت سکه و طلا در بازار تهران
  • علی اصغر مجرد لیگ ملت‌های والیبال را از دست داد
  • هفدهمین دوره میرمیران و روز معمار
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»